Persbericht - Lancering van RegTech Belgium - FinTech Belgium

BRUSSEL, EUROPESE REGTECH HOOFDSTAD

Sinds de crisis van 2008 hebben overheden en autoriteiten het aantal regels waaraan de financiële sector moet voldoen substantieel verhoogd. Het doel is om klanten beter te beschermen, meer transparantie te brengen en witwassen van geld en de financiering van terrorisme een halt toe te roepen.

Niet voldoen aan de regels kan dramatische gevolgen hebben: tussen 2012 en 2018 betaalden EU-banken al meer dan $ 16 miljard aan boetes. (bron: Moody’s).

Terwijl banken steeds meer uitgeven aan regelgeving en compliance, stellen RegTechs technologische oplossingen voor om het probleem aan te pakken en tegelijk efficiëntie en een betere gebruikerservaring te brengen.

In het hart van de Europese regelgevingsmachine gedijt de RegTech gemeenschap: meer dan 30 Regtech’s zijn gevestigd in België!

FCA (VK) beschrijft RegTech als “de acceptatie van nieuwe technologieën om het voldoen aan de wettelijke vereisten te vereenvoudigen”. RegTech werkt op verschillende domeinen zoals AML (anti-witwaspraktijken), KYC, risicobeheer, rapportage, …

De Belgische RegTech-influencer Koen Vanderhoydonk en auteur Robert van Beek hebben de krachten gebundeld met 19 internationale experts om te onderzoeken waar RegTech nu echt om draait en publiceerden het RegTech Blackbook.

“RegTech is veel meer dan een subset van FinTech. RegTech is een beweging! ”- Koen VanderhoydonkEen nieuwe FinTech België vertical is geboren … Lang leve RegTech België!

Het was niet meer dan vanzelfsprekend dat Regtech-leden van FinTech België besloten hun krachten te bundelen en een nieuwe associatie in de hoofdstad van de RegTech op te richten.

De missie: informatie delen en samenwerking stimuleren tussen de verschillende stakeholders van het financiële en regelgevende ecosysteem.

Jean-François Heering, CEO van Vadis Technologies en ambassadeur van RegTech België: “Onze ambitie is om onze Regtech knowhow actief te promoten, in België en in het buitenland. We willen een platform zijn voor dialoog met toezichthouders en belanghebbenden, zodat de stem van de leden gehoord kan worden ”.

#BeyondBoring, RegTech-doelstellingen zijn verbeterde governance, positieve klantervaring, transparantie en marktintegriteit.RegTech België Kick-off Meetup

We nodigen u graag uit voor de kick-off Meetup van RegTech België op 24/10: toezichthouders, banken, verzekeraars, consultants en regtechs komen samen om de start van deze nieuwe vertical te vieren!

We zijn verheugd te kunnen aankondigen dat ook de EU-commissie van de partij zal zijn om inzicht te geven in het belang van regelgeving (AML, MiFID2 …).

Tijdens deze Meetup krijgt  u:

  • Een overzicht van de Belgische Regtechs en de verschillende onderdelen van RegTech.
  • Zicht op de trends en de verschillende technologieën in RegTech: Big Data, data governance, real-time monitoring, RPA …
  • Een overzicht van wat RegTech voor de financiële sector kan doen van Isabel Group en Rockestate. Ze zullen u verrassen met hun creatieve en innovatieve oplossingen gericht op banken en verzekeringsmaatschappijen

Bezoek ons ​​op 24/10 om 18u in Co.Station in Brussel: stuur uw aanvraag met geldige perskaart naar [email protected] en registreer u hier gratis.
*Referenties:
RegTech-beïnvloeder Koen Vanderhoydonk en auteur Robert van Beek bundelden hun krachten met 19 internationale experts om te onderzoeken waar RegTech echt om draait, hoe het de financiële sector beïnvloedt en iedereen helpt die wordt uitgedaagd om de tsunami van nieuwe regelgeving te vereenvoudigen. www.regtechblackbook.com

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

©2021 KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Log in with your credentials

Forgot your details?